Saç boyalarının vücut ve saç için sakıncası neler olabilir

Saç boyalarının vücut ve saç için sakıncası neler olabilir
Saç boyalarının vücut ve saç için sakıncası neler olabilir bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Saç sağlığının zarar görmemesi, saçı oluşturan bileşenlerin korunmasına doğrudan bağlı. Ayrıca kullanılan ürünlerin saçın ve cildin ideal pH seviyesine yani pH 4,5 – 5,5 aralığına uygun nitelikte olması gerekmekte. Ne yazıkki pekçoğumuz vücut sağlığımızı doğrudan etkileyebilecek bakım ürünlerinin, krem ve parfümlerin ya da saç boyalarının içerikleri konusunda gıdalarda olduğu kadar hassas bir araştırma ve tüketim yoluna gitmiyoruz. Oysa, derimiz de üzerinde bulunan maddeleri kolayca kan dolaşımına aktarma kabiliyetine sahip.

İnsanlar saçlarındaki beyazları kapatmak yada sahip olduğu saç rengini açmak ve koyulaştırmak için saçlarını boyarlar. Saç boyaları içerisinde çeşitli kimyasal maddeler bulundurur. Bu maddelerin bazıları içerisinde kansere neden olan pigmentler bulundurur. Yurt dışında yapılan araştırmalara göre saçlarını sıklıkla boyayan kişilerin özellikle lenfoma kanserine yakalanma oranının, saçını boyamayan kişiler göre daha fazla olduğu öğrenilmiştir. Ayrıca kimyasal saç boyaları çeşitli alerjik hastalıklar, bununla birlikte yüzde ve gözlerde ödem, saç diplerinde yaralar, saçın aşırı kepeklenmesi, saç dökülmelerine neden olabilir.

1
1
1
1
1
1
2
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.