Sâd suresi kaçıncı sayfada, kaçıncı cüzde

Sâd suresi kaçıncı sayfada, kaçıncı cüzde
Sâd suresi kaçıncı cüz kaçıncı sayfada, Sâd suresi fazileti ile ilgili hadisler ve rivayetler, Sâd suresi kaç sayfadan oluşur, Sâd suresi toplam kaç sayfa, Arapça 452 nasıl yazılır detaylar haberimizde.

Sâd suresi 452. sayfadan başlar ve 457. sayfada biter, 23. cüzde yer almaktadır. Mekke döneminde inmiştir ve 88 âyettir. Mushaftaki sıralamada 38. iniş sırasına göre de 38. sûredir. Kamer sûresinden sonra, A‘râf sûresinden önce Mekke’de inmiştir. Sûre, adını birinci âyetteki “Sâd” harfinden almıştır.

Sûrede başlıca, Allah’ın birliği, müşriklerin inkârları ve sapıklıkları sebebiyle azabı hak etmiş oldukları, Davûd, Süleyman, Eyyüp, İbrahim, İshak, İsmail, el-Yesa’ ve Zülkifl Peygamberlerin kıssaları, Davûd Peygamberin hakemliği ve Hz. Peygamberin temel görevi konu edilmektedir.

Sâd suresinin konusu nedir

Sûrenin temel konusu, Resûl-i Ekrem’in hak peygamber olduğu gerçeğinin ispatıdır. Kur’an üzerine yeminle başlayan sûrede Hz. Muhammed’in peygamberliğini inkâr eden müşriklerin iddiaları reddedilmekte; çok tanrıcı inançlarının kısa eleştirisi yapıldıktan sonra onlara, önceki peygamberlere karşı benzer tavırlar sergileyenlerin âkıbetleri hatırlatılmakta, Hz. Peygamber’e de sabır tavsiye edilmektedir. Hz. Dâvûd, oğlu Süleyman ve Eyyûb’un hayatlarından kesitler verilmekte; Hz. İbrâhim, İshak, Ya‘kub, İsmâil, Elyesa‘, Zülkifl’in isimleri sıralanarak bunların yolundan gidenlerin âhiretteki mutlu hayatları, buna karşılık yoldan çıkanların kötü âkıbetleri hakkında kısa ve uyarıcı açıklamalar yapılmaktadır. Sûrenin son bölümünde insanlığın atası olan Hz. Âdem’in yaratılışı anlatıldıktan sonra İblis’in, kendisine rahmet kapılarının kapanmasına sebep olduğunu düşündüğü için Âdem’in soyuna hınç beslediği ve onları doğru yoldan saptırmaya ahdettiği anlatılmakta, Hz. Muhammed’in hak peygamber olduğu gerçeği bir defa daha vurgulanmaktadır.

Arapça 452 nasıl yazılır : ٤٥٢

Sad suresi’nin fazilet ve sırları

  • Resulullah (Sallallahü Aleyhi ve Sellem) buyurdu ki: "Her kim Sad suresini okursa, Allah’ın Davud (Aleyhisselam)’a müsahhar kıldığı dağların ağırlığı ve sayısınca kendisine on sevap verilir."(Kadı Beyzavi, Beyzavi Tefsir (Envarut-Tenzil ve Esrarut-Te’vil), 2/305)
  • Bu sureyi okuyan, zarar verici hayvanların şerrinden emin olur.
  • Her gün okumaya devam eden, insanların ve şeytanların kötülüklerinden korunur.
  • Allahü Teala, bu sureyi okuyan kişinin tüm günahlarını affeder.
  • Mal ve mevkiye kavuşmak isteyen kişi, Besmele ile beraber Sad suresinin 35. ayetini okumaya devam etmelidir.
  • Kuyu kazmak suretiyle su bulmak isteyen kişi, Besmele ile beraber Sad suresinin 42. ayetini okumaya devam etmelidir.

İlgili Haberler
32
1
1
1
2
5
2
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.