Sadaka vermek malı eksiltmez hadisini nasıl anlamalıyız

Sadaka vermek malı eksiltmez hadisini nasıl anlamalıyız
Sadaka malı eksiltmez, kul, başkalarının kusurlarını affettikçe Allah da onun şerefiniartırır. Kim Allah için tevazu gösterirse Allah da onu yüceltir hadisini nasıl anlamalıyız konu ile ilgili detaylı bilgilere yazımızın devamından okuyabilirsiniz.

Soru : Sadaka malı eksiltmez. Kul, başkalarının kusurlarını affettikçe Allah da onun şerefini artırır. Kim Allah için tevazu gösterirse Allah da onu yüceltir hadisini nasıl anlamalıyız

Ödev cevabı kısaca : Bu hadis, sadakanın malı eksiltmeyeceğini, kusurları affetmenin Allah'ın şerefi artırdığını ve tevazu ile Allah'ın kullarını yücelttiklerini öne sürer. Kısacası, Allah'a yönelik iyilik ve alçakgönüllülük, kişiyi bereketlendirir ve Allah'ın lütfunu çeker.

Hadisten Öğrendiklerimiz

  • Allah için verilen sadaka malı noksanlaştırmaz. Sadakanın bereketi mutlaka görülür.
  • Dünyada malını arttırmak, ahirette sevabını çoğaltmak isteyen sadaka vermelidir.
  • Şeref ve izzetini yüksetmek isteyen de, insanlara karşı alçak gönüllü ve bağışlayıcı olmalıdır.

1
0
1
0
1
1
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.