Sâffât suresi kaçıncı cüz kaçıncı sayfada

Sâffât suresi kaçıncı cüz kaçıncı sayfada
Sâffât suresi kaçıncı cüz kaçıncı sayfada, Sâffât suresi fazileti ile ilgili hadisler ve rivayetler, Sâffât suresi kaç sayfadan oluşur, Sâffât suresi toplam kaç sayfa, Arapça 445 nasıl yazılır detaylar haberimizde.

Sâffât suresi 445. sayfadan başlar ve 451. sayfada biter, 23. cüzde yer almaktadır. Mekke döneminde inmiştir ve 182 âyettir. Mushaftaki sıralamada 37., iniş sırasına göre 56. sûredir. En‘âm sûresinden sonra, Lokman sûresinden önce Mekke’de inmiştir. Sûre, adını ilk âyette geçen “es-Sâffât” kelimesinden almıştır. Sâffât, sıra sıra dizilenler, saf saf duranlar demektir. Sûrede başlıca, meleklerden, cinlerden, kıyamet ve ahiret olaylarından söz edilmekte; Nûh, İbrahim, İsmail, İshak, Mûsâ, Hârun, İlyas, Lût ve Yûnus Peygamberlerin kıssalarına yer verilmektedir.

Sâffât suresinin konusu

Sâffât sûresinde Allah’ın birliği, âhiret hayatının gerçekliği, o hayatta neler olacağı, inkârcıların âhiretteki pişmanlıkları ve birbirlerini suçlamaları, ayrıca Allah’ın samimi kullarının cennetteki mutlu yaşayışları hakkında bilgi verildikten sonra Nûh, İbrâhim, İsmâil, İshak, Mûsâ ve Hârûn, İlyâs, Lût ve Yûnus peygamberlerin hayat hikâyelerinin ibretli yanları ve Allah’ın onları yardımıyla desteklemesi anlatılmakta; putperestlerin bâtıl inançları eleştirilmektedir. Sûre, genellikle Kur’an tilâveti ve duaların sonunda okunması âdet haline gelen ve “Sübhâne rabbike...” diye başlayıp “ve’l-hamdü lillâhi rabbi’l-âlemîn” diye biten âyetlerle son bulmaktadır.

Arapça 445 nasıl yazılır : ٤٤٥

Saffat Suresi’nin Fazilet ve Sırları

  • Resulullah (Sallallahü Aleyhi ve Sellem) buyurdu ki: "Her kim Saffat suresini okursa, bütün cin ve şeytanların sayısınca ona sevap verilir." (Ebu Suud Efendi, Ebû Suud Tefsiri (İrşadü Aklis-Selim), 7/212)
  • Resulullah (Sallallahü Aleyhi ve Sellem) buyurdu ki: "Her kimi, kıyamet gününde en bol ölçekle tartması (en büyük sevaba nail olması) sevindirirse, namazını bitirdiğinde (Saffat suresinin son üç ayetini) okusun."(Ali el-Müttaki, Kenzü’l-Ummal, 3481)

Rivayet edildi ki:

  • Bu sureyi okuyanların rızkı çoğalır, darlık çekmez ve şeytan o kimseden uzaklaşır.
  • Bu surenin tamamı bir kağıt üzerine yazılıp, bir makana asılırsa, oradan cinlerin azılıları kaçar.
  • Cinlenmiş bir kişinin cinlerden kurtulması için veya cinlerin kendisine zarar vermemesi için Saffat suresinin 1-15. ayetleri okunur.
  • Zarar verici heyvanların bulunduğu bir yerde istirahat etmek isteyen bir kişi Saffat suresinin 79. ayetini okuyup da uyursa, oradan kalkıncaya kadar hiç bir şey ona zarar vermez. Bir başka rivayette ise şöyledir: Akşemleyin bu ayeti okuyan kimseyi o gece akrep sokmaz.
  • Yılan ve akrep gibi zararlı haşerelerden korunmak için, Saffat suresinin 75-79. ayetleri Aralık ayında yazılıp üstünde taşınmalıdır.
  • Hayırlı evlat isteyen kişi, Saffat suresinin 100. ayetinde geçen İbrahim (Aleyhisselam)’ın da yaptığı şu duayı çokça yapmalıdır. "Ey Rabbim! Bana (neslimi sürdürecek) salihlerden bir çocuk ihsan et!"

İlgili Haberler
96
4
4
3
3
6
2
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.