Safiye Ayla kimdir

Safiye Ayla kimdir
Safiye Ayla Targan (14 Temmuz 1917, İstanbul – 14 Ocak 1998, İstanbul), Türk Klasik Türk müziği sanatçısı. Çile Bülbülüm Çile ve Yanık Ömer gibi şarkıların da aralarında bulunduğu kendisiyle özdeşleşen pek çok eser yorumlamıştır.

Türk sanat müziğine yetmiş beş yıl boyunca emek veren, Cumhuriyet Dönemi’nin en tanınmış ses sanatçılarındandır. İstanbul’da dünyaya gelen sanatçı, müziğe küçük yaşta piyano çalarak başlamış, daha sonra ünlü bestekârlardan müzik dersleri almıştır. İlk kez 1931’de sahneye çıkan Safiye Ayla’nın en büyük hayranlarından biri de Mustafa Kemal Atatürk’tür. Onu dinlemekten büyük haz alan Mustafa Kemal, yapılan toplantılarda ve düzenlenen yemeklerde ona sık sık sevdiği şarkıları söyletirdi.

Sanatçı, 14 Ocak 1998’de, İstanbul 'da yaşamını yitirdi. Cenazesi Zincirlikuyu Mezarlığı’na defnedildi. 1968 yılında hazırladığı vasiyetname üzerine mal varlığının tamamı Türk Eğitim Vakfı’na bağışlanmıştır

Kaynak:Eğitim Sistem

34
2
0
2
2
1
1
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.