Sağlığın sosyal belirleyicilerinden eğitim durumu ve ekonomik faktörleri

Sağlığın sosyal belirleyicilerinden eğitim durumu ve ekonomik faktörleri
Sağlığın sosyal belirleyicilerinden eğitim durumu ve ekonomik faktörleri nelerdir bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Sağlığı belirleyen faktörler arasında sosyal belirleyiciler bulunur. Bu sosyal belirleyiciler belli başlı bazı temel kavramlardan bir araya gelir. Bunlar ekonomi başta olmak üzere kişinin eğitim durumu yaşadığı, bulunduğu çevre ve benzeri etmenlerdir. Tek tek ele alacak olursak eğitim düzeyi ile başlamamız gerek. Eğitim düzeyi kişinin sağlığını etkileyen belirleyiciler arasındadır.

Eğitim düzeyine göre belirlenen yaşama standartları dolaylı veya dolaysız yollar ile kişinin sağlığını etkiler. Kötü bir eğitim hayatına sahip bireyin yapacağı iş ve kazanacağı para iyi düzeyde eğitim görmüş bireyle aynı değildir. İstisnai durumlar kaideyi bozmaz diyerek eğitim sürecini tamamlayan ve bir meslek sahibi olan kişi düzenli maaş alarak ekonomik düzeyini ve sosyal ilişkilerini, psikolojik hallerini iyi durumda tutarlar. Bu durumda kişinin sosyal ve psikolojik halinin iyi olması ortaya çıkacaktır. Aynı zamanda ekonomi geliri düzenli ve iyi olan birinin sağlıklı bir hayatı olması yüzde seksen civarlarındadır. Çünkü eğitimini tamamlayıp iyi bir ekonomiye sahip olan kişi sağlıklı ve düzenli beslenebilecek duruma sahiptir. Belli vitamin ve mineralleri almakta güçlük çekmez.

Sosyal belirleyicilerden eğitim durumu ve ekonomik faktörler ülkenin gelişmişliği ile de kıyaslanabilir. Ülkenin ekonomik durumunun iyi olması toplumu daha sağlıklı kılacaktır. Evsiz olan veya maddi durumu olmayan kişi sayısı azalacaktır. Toplum daha sağlıklı hale gelecektir.

859
1043
459
541
366
337
2443
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.