Sağlıklı yaşam için kişisel temizliğin önemi

Sağlıklı yaşam için kişisel temizliğin önemi
Sağlıklı yaşam için kişisel temizliğin önemi hakkında sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Temizlik kişisel ve çevresel olarak ikiye ayrılmaktadır. Kişisel temizliğe dikkat etmek hem kişilerin sağlığı hem de toplumun huzuru için gereklidir. Sağlıklı bir hayata sahip olmak isteyen bireyler kişisel temizliğine dikkat etmek zorundadır.

Kişisel temizlik, saç, sakal, özel bakım temizliği, el, ayak ve tırnak temizliği, yüz, göz, kulak temizliği, ağız ve diş temizliği olarak bilinmektedir. Bu temizlikleri yerine getirmek sağlıklı bir birey olarak hastalıklarla mücadele etmenin en iyi şeklidir. İnsanların kişisel bakım yapma rutinleri olmalıdır. Böylece düzenli bir temizlik alışkanlığı edinilmiş olur. temizliğin alışkanlık haline gelmesi de sağlıklı kalmayı kolaylaştırır.

Başta kişinin kendi sağlığı olmak üzere başkalarının da sağlığını korumanın en önemli aracı temizliktir. Hastalıklardan korunmak için temizlik uygulamaları ihmal edilmemelidir. Sadece beden temizliği değil, kullanılan her şeyi ve her ortamı temiz tutmak da temiz olmanın gereğidir. Sağlığa zarar verecek ortamlardan korunmak için yapılacak uygulamalar ve alınan temizlik önlemlerinin tümü “hijyen” olarak tanımlanır. Kişisel hijyen ise kişilerin kendi sağlığını korumak için yapılan öz bakım uygulamalarıdır. Kişisel temizlik uygulamalarının yapılabilmesi için öncelikle kişilerin temizlik ve sağlık bilinci gelişmiş olmalıdır.

511
489
456
455
451
452
457
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.
3 Yorum