Sahabiler hangi davranışları nedeniyle Peygamberimizin övgüsüne layık olmuşlardır

Sahabiler hangi davranışları nedeniyle Peygamberimizin övgüsüne layık olmuşlardır
Sahabiler hangi davranışları nedeniyle Peygamberimizin övgüsüne layık olmuşlardır bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Allah’a olan imanları, iyiliği ve kötülükten sakındırma ve hayırlı kimseler olduklarına şahitlik etmiştir. Bundan dolayı peygamberimiz bu hadisi vurgulamıştır.

Sözlükte “bir kişiyle birlikte bulunmak, onunla dost ve arkadaş olmak” anlamındaki sohbet kökünden türeyen sahâbe sâhibin çoğuludur. Sahâbe ile birlikte ashâb da sıkça kullanılmaktadır. Bunun tekili sahâbîdir. Sâhip ve ashap kelimeleri lugat mânalarıyla Kur’ân-ı Kerîm’de birçok âyette geçmekte, Hz. Peygamber’in hicretinden söz edilirken onun arkadaşı Hz. Ebû Bekir’e (li-sâhibihî), “Üzülme, Allah bizimle beraberdir” dediği belirtilmektedir (et-Tevbe 9/40).

Sahabiler, Peygamberimiz Hz. Muhammed'in (sav) en yakın arkadaşları ve takipçileridir. İman, cömertlik, adalet, fedakarlık, ilim, sabır ve metanet gibi özellikleriyle Peygamberimizin övgüsüne layık olmuşlardır. İslam'ın yayılmasına büyük katkı sağlamış, ahlaki değerlere önem vermiş ve birlik içinde hareket etmişlerdir. Sahabilerin bu özellikleri, Peygamberimiz tarafından sık sık övgüyle anılmış ve örnek gösterilmiştir.

13
4
223
4
6
13
5
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.
1 Yorum