Sahabiler, Hz. Peygamber’i âdeta başlarınıır üzerinde birer kuş varmış da uçmasından korkuyorlarmış gibi hürmet içinde sessizce

Sahabiler, Hz. Peygamber’i âdeta başlarınıır üzerinde birer kuş varmış da uçmasından korkuyorlarmış gibi hürmet içinde sessizce
Sahabiler, Hz. Peygamber’i âdeta başlarınıır üzerinde birer kuş varmış da uçmasından korkuyorlarmış gibi hürmet içinde sessizce dinlerdi ​​​​​​​sahabenin bu tavrının sebeplerini yorum konu ile ilgili detaylı bilgilere yazımızın devamından okuyabilirsiniz.

Soru : Sahabiler, Hz. Peygamber’i âdeta başlarınıır üzerinde birer kuş varmış da uçmasından korkuyorlarmış gibi hürmet içinde sessizce dinlerdi. (bk. Ebu Dâvûd, Tıb, 1.
Sahabenin bu tavrının sebeplerini yorumlayınız.

Ödev cevabı kısaca : Sahabelerin Hz. Peygamber'i hürmetle ve sessizce dinlemelerinin sebepleri, iman ve sevgi, Hz. Peygamber'in örnek liderliği, ilahi vahiyleri ilettiği inancı ve İslam'ın doğru şekilde aktarılması sorumluluğudur.

Sahabilerin Hz. Peygamber'e büyük bir hürmet göstermelerinin temelinde onun peygamberlik makamına duydukları inanç, Allah'ın gönderdiği son peygamber olması, ahlaki örnekliği, sevgi ve bağlılık, toplumsal normlar gibi faktörler yatmaktadır. Bu sebepler, sahabilerin Hz. Muhammed'e derin bir saygı ve hürmet içinde olmalarını sağlamıştır.

2
0
1
0
0
1
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.