Şahin Bey hangi olaydan sonra halk arasında efsane haline gelmiştir

Şahin Bey hangi olaydan sonra halk arasında efsane haline gelmiştir
Şahin Bey hangi olaydan sonra halk arasında efsane haline gelmiştir bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Şahin Bey, 8 Mart günü Kilis'ten Antep'e erzak getiren bir Fransız birliğinin haberini aldı. Sayıları yirmiyi bulan müfrezesi ile iki saat boyunca savaştı. Sonunda işgal kuvvetleri Antep'e gitmekten vazgeçip geri döndü.

Şahin Bey'in bu zaferi, halk arasında dilden dile anlatılan bir efsane haline gelmiştir.

Fransızlar Adana ve civarında yaptıkları gibi işgal ettikleri diğer bölgelerdeki halka da eziyet ediyorlardı. İstilaya uğradığından beri düşmana boyun eğmeyen Antep halkının sabrı taşma noktasına gelmişti.

Bir cuma günü, Akyol Polis Karakolu'ndaki bayrağımızın zorla indirilmesi, bardağı taşıran son damla oldu. İşte böyle acı ve karanlık günlerdi. Birinci Dünya Savaşı'nda subay olarak cepheden cepheye koşmuş olan Şahin Bey, baba evinde geçirdiği bir iki günden sonra işgal altındaki milletine yardım etmek için gitmek istedi. Çünkü memleketini işgal altında görmek ona tarifsiz acı veriyordu.

Ertesi gün Kilis yollarına düştü. Her uğradığı yerde, halkı galeyana getiren konuşmalar yapıyor ve kendisine adam topluyordu.

1
2
1
1
1
1
1
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.