Sahur vakti ne zaman başlar ne zaman biter?

Sahur vakti ne zaman başlar ne zaman biter?
Ramazan ayında bir ay boyunca oruç tutan sağlık, huzur ve mutluluk bulan Müslümanlar Sahur vakti ne zaman girer ve ne zaman biter bazı ayrılıklara düşmekteler.

Kuran-ı Kerim’de bize bildirilen Sahur vakti Bakara Suresi 187. ayete göre şöyledir;

“Oruç gecesi kadınlarınıza yaklaşmak size helal kılındı. Onlar sizin için, siz de onlar için bir elbisesiniz. Sizin nefislerinize hıyanet eder olduğunuzu Allah bildi de tövbenizi kabul edip, sizi bağışladı. Artık onlara yaklaşın ve Allah’ın hakkınızda yazdığını isteyin. Sizin için şafağın beyaz ipliği, siyah ipliğinden seçilinceye kadar yiyin, için sonra geceye kadar orucu tamamlayın. Mescitlerde itikafta bulunduğunuz zaman, kadınlarınıza yaklaşmayın. Bu Allah’ın hudududur. Sakın onlara yaklaşmayın. İşte Allah ayetlerini insanlara, korunsunlar diye böyle açıklar.”

Ayetin dediği gibi tan yerinin ağarması ile sahur vakti bitmiş ve niyetlenmiş olmak gerekir, şayet bunu çözemem diyorsanız o halde Diyaneti esas alarak belirtilen vakitlerde oruca niyetlenebilirsiniz. Ramazan ayında sahura kalkma vakti her vakit olabilir ilk günden sahura niyetlenerek sahur vaktinizi ayarlayabilirsiniz. Tabi ki her gece sahura kalkmak ve ayrı ayrı niyet etmek başka bir güzelliktir.

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.
1 Yorum