Sahura gece saat kaçta kalkılıyor

Sahura gece saat kaçta kalkılıyor
Sahura sabah ezanından önce kalkılmalı illerin İmsak vaktine kadar sürer sahur vakti ezan okumadan sahur yapılmalı sabah ezanı okumasıyla sahur vakti biter. Güneş doğmasından yaklaşık 2 saat kadar öncesine denk geliyor...

Sahura ne zaman kalkılacak, sahur saat kaçta

Müslümanların gün doğmadan, sabah ezanının ilk okunacağı vakte imsak vaktine kadar yedikleri yemek. Buna göre sahur hem oruç için gece yenilen yemeğin hem de bu yemeğin vaktinin adıdır. oruç, tutmak için sahura kalkmak şart değildir.

Hz. Muhammed (s.a.v.) sahurda yemek yiyiniz, çünkü sahur yemeğinde bereket vardır, demiştir. Sahur vaktinde yenilen yemeğin adına sahur yemeği adı verilir. Bu yemeği yemekte sünnettir.

Doğu illerimizde imsak vakti 04:00-04:30 gibi girdiği için 02:30-03:00 gibi kalmak gerekiyor, İç Anadolu ve Karadeniz'de ise imsak vakti 04:30-05:00 gibi sona erdiği için 03:00-03:15'de kalkmak uygun olur diye düşünüyoruz.

İlk İftar ve Sahur Saat Kaçta

Ankara'da İlk İmsak Vakti

2 Nisan 2022 Cumartesi İmsak: 04:59 Güneş: 06:25

İstanbul'da İlk İmsak Vakti

2 Nisan 2022 Cumartesi İmsak: 05:12 Güneş: 06:39

İzmir'de İlk İmsak Vakti

2 Nisan 2022 Cumartesi İmsak: 05:25 Güneş 06:48

Tutulacak ilk oruç için bu gece tüm İslam alemi ilk sahura kalkacak. Ramazanda iftar vaktine göre, Türkiye'de orucunu en erken Hakkarililer, en geç ise Edirneliler açacak.

Hakkari ile Edirne arasındaki oruç açma süresi farkı 80 dakika olacak. Bir anlamda Hakkari'deki vatandaşlar teravih namazını kılmaya hazırlanırken, Edirne'de yaşayanlar iftar sofrasına oturacak.

Erken iftar yapılacak illerde Hakkari'yi Van, Iğdır, Şırnak ve Ağrı, geç oruç açılacak illerde ise Edirne'yi Kırklareli, Çanakkale, Tekirdağ, Balıkesir ve İzmir takip edecek.

İl il İmsak ve Namaz Vakitleri için tıklayınız

36
16
19
6
17
12
14
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.
5 Yorum