Şairler şiirlerinde duygularını yansıtırken tabiat unsurlarından fazlasıyla yararlanır, bunun sebebi sizce ne olabilir

Şairler şiirlerinde duygularını yansıtırken tabiat unsurlarından fazlasıyla yararlanır, bunun sebebi sizce ne olabilir
Şairler şiirlerinde duygularını yansıtırken tabiat unsurlarından fazlasıyla yararlanır, bunun sebebi sizce ne olabilir bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Şairler şiirlerinde anlattıkları duyguları doğal unsurlar ile somut hale getirirler. Doğadan unsurlar kullanılarak yapılan betimlemeler somut oldukları için duyguların daha anlaşılır olmasını ve zihinde canlandırılabilmesini sağlarlar. Doğadaki unsurlar, aynı coğrafyada yaşayan insanların kolaylıkla anlayabileceği semboller içerir.

Eğer bir şairin istediği, topluma bir şeyler katabilmek, bir şeyler anlatabilmekse tabiat unsurlarını kullanması, anlatmak istediklerini anlatırken ona kolaylık sağlayacaktır. Doğadan seçtiği unsurlar, kişisel veya çok sınırlı bir grubun anlayabileceği sembollere göre daha anlaşılır olacaktır. Böylece de şiir amacına ulaşmış olur. Özellikle sanatın toplum yararına yapılması gerektiğini savunan sanatçılar tarafından yaşadıkları coğrafya ve kültüre ait unsurlar, anlatım kolaylığı sağlaması açısından sıkça kullanılmaktadır.

0
8
0
1
0
0
1
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.