Sakınılan göze çöp batar atasözünün anlamı nedir

Sakınılan göze çöp batar atasözünün anlamı nedir
Sakınılan göze çöp batar anlamı nedir, sakınılan göze çöp batar ne demektir açıklaması hakkında bilgiler vereceğiz.

Sakınılan göze çöp batar anlamı şu şekilde :

Üzerine çok düşülen şeyler daha çok kazaya ve zarara uğrar. Olabileceği düşünülen kötü durumlara karşı önlem almak gereklidir, ancak orta bir yol izlemeli, aşırılığa düşülmemelidir.

Üzerine çok düşülen şeyler daha çok kazaya ve zarar uğrar. Olabileceği düşünülen kötü durumlara karşı tedbir almak gerekir, ancak bunu yaparken aşırıya kaçmamalı, orta bir yol izlenmelidir.

Değer verilen ve gözü gibi bakılan bazı şeyler inadına zarar görür. Özellikle çok fazla korunan insanlar ya da pek çok eşya daha fazla zarara uğrayabilmektedir. Bu anlam üzerinden kullanılan en güzel atasözleri içerisinde yer alıyor.

Sakınan / Sakınılan göze çöp batar atasözünün cümle içinde kullanımı

Sakınılan göze çöp batar atasözünü cümle içinde veya tek başına kullanabilirsiniz. Özellikle nazar amaçlı değerlendirilecek güzel atasözlerinden biridir.

Etiketler :
252
127
34
44
39
44
66
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.