Sakla samanı gelir zamanı atasözünün anlamı

Sakla samanı gelir zamanı atasözünün anlamı
Sakla samanı gelir zamanı, ileride işe yarayacağı söz konusu olan herhangi bir eşya veya nesneyi, ne kadar değersiz olursa olsun saklamakta fayda vardır. Gün gelir o eşyaya, alete, nesneye ihtiyacımız olur.

Sakla samanı gelir zamanı, ancak saklaması gereken eşyayı iyi belirlemek gerekir. Yoksa evimizi veya büromuzu işe yaramaz eşya mezarlığına çevirmemiz gerekir. Tüketim ekonomisinin temel kuralı şudur. "İşe yaramayacaksa, yarama ihtimalı yoksa elden çıkar." Oysa bazı iktisatlı insanlar boş pet şişeleri, veya yağ tenekelerini dahi atmaya kıyamazlar. Alınan eşyanın kutusunu saklamak kadar kadar anlamsız bir davranış olamaz. Bir gün belki işe yarar umuduyla o kutu yıllarca evlerde yer işgal edebilir. Bu çok yanlıştır. Eskiyen eşyanın saklanması da buna benzer. Mamafih bir küflü çivi, bir kopuk tel vs. saklamaya değer. Çünkü gün gelir işe yarar.

Tutumluğu tavsiye için söylenir.

Sakla samanı gelir zamanı atasözünün anlamı nedir

Gereksiz görülen, işe yaramaz kabul edilen şey günün birinde, ileride lâzım olabilir. Bu sebeple önemsiz gördüğümüz şeyleri bir kenara atıp elden çıkarmamalı, onları saklamalıyız.

Birşey çok değersiz bile olsa onu atmamalı, saklamalıdır. Günün birinde lazım olur, işe yarar.

Sakla samanı, gelir zamanı TDK anlamı

Gereksiz görülen şey ileride gerekli olabilir anlamında kullanılan bir söz.

Sakla samanı, gelir zamanı atasözünün ana fikri nedir

Gereksiz görülen şey ileride gerekli olabilir.

Sakla samanı, gelir zamanı ile ilgili cümleler

Babam her zaman bana derki oğlum o eski eşyalarını atma çünkü atalarımızın bir sözü vardır sakla samanı gelir zamanı.
Mehmet bu bisiklet ne işine yarayacak çöpe at yok ali zamanı gelince işime yarar.
Bu eski kitaplarını okumadığın için atma sakla samanı gelir zamanı

28
17
703
628
193
165
220
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.
19 Yorum