Salatü selam getirmek, salavat getirmek ne demektir

Salatü selam getirmek, salavat getirmek ne demektir
Salatü selam getirmek, salavat getirmek ne demektir bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Salâtü selam nedir

“Allah ve melekleri, Peygamber’e çok salavat getirirler. Ey müminler! Siz de ona salavat getirin ve tam bir teslimiyetle selam verin.” Ahzâb Suresi, 56. Ayet

Salât ve selam kelimelerinden oluşan “salât ü selam”, Hz. Muhammed (s.a.v.) için okunan ve Allah’ın rahmet ve selamının Peygamber Efendimiz’in (s.a.v.) üzerine olması dileğini ifade eden dualara denir. Salavât, salât kelimesinin çoğuludur.

Salât ü selam; Hz. Muhammed (s.a.v) için yapılan dua, Peygamber Efendimiz’in adı anıldığında söylenen dua mahiyetindeki söz demektir.

Hz. Peygambere;

Allah’ın salât etmesi, rahmet etmesi; meleklerin salât etmesi, şanının yüceltilmesini dilemeleri; müminlerin salât etmesi ise, dua etmeleri anlamlarını ifade eder.

Peygamberimize nasıl selam verilir

Kur’an-ı Kerim’in, Hz. Peygambere, salât ü selam getirmeyi emreden Ahzâb Suresi, 56. âyetine binaen, geçmiş dönemlerde tanzim edilmiş pek çok salât ü selam örnekleri bulunmaktadır.

Peygamberimize salata ü selam birçok şekilde getirilebilir. Allah’ın (c.c.) Resulü Hz. Muhammed’e (s.a.v.) en kısa şekillerde;

  • “Allahümme salli alâ Muhammed”
  • “Allahümme salli ala seyyidina Muhammedin ve ala ali seyyidina Muhammed”
  • “Sallallahü aleyhi ve sellem”
  • “Essalâtü vesselâmü aleyke yâ Rasulallah”

diye salât ü selam getirilebilir.

2
7
5
71
40
6
29
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.