Sallanan bir salıncakta enerji dönüşümleri nasıl olur

Sallanan bir salıncakta enerji dönüşümleri nasıl olur
Sallanan bir salıncakta enerji dönüşümleri nasıl olur konu ile ilgili detaylı bilgilere yazımızın devamından okuyabilirsiniz.

Soru : Sallanan bir salıncakta enerji dönüşümleri nasıl olur

Ödev cevabı kısaca : Sallanan bir salıncakta enerji dönüşümleri, potansiyel enerji ve kinetik enerji arasında gerçekleşir. En üst noktada potansiyel enerji maksimumken, en alt noktada kinetik enerji maksimumdur. Salıncak hareket ettikçe bu iki enerji türü arasında sürekli bir dönüşüm yaşanır.

Sallanan bir salıncakta enerji dönüşümleri potansiyel enerji ve kinetik enerji arasında gerçekleşir. Salıncak en yüksek noktada potansiyel enerji en yüksek, kinetik enerji ise minimumdur. Salıncak aşağı doğru hareket ettiğinde kinetik enerji artar, potansiyel enerji ise azalır. Salıncak yukarı doğru hareket ettiğinde ise kinetik enerji azalır, potansiyel enerji artar. Ancak sürtünme kuvvetleri nedeniyle enerji kaybı yaşanır ve salıncak hareketi yavaşlar.

1
131
1
7
6
3
131
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.