Samed, Semî, Basar, Alîm ve Kâdir kelimelerinin anlamları

Samed, Semî, Basar, Alîm ve Kâdir kelimelerinin anlamları
Samed, Semî, Basar, Alîm ve Kâdir kelimelerinin anlamları hakkında sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Allah’ın (c.c.), işitmek için bizler gibi herhangi bir organa ihtiyacı yoktur. Allah’ın (c.c.) işitme sıfatına Semi denir.

Allah’ın (c.c.) mükemmel sıfatlarından biri de her şeyi görmesidir. O; uzak veya yakın, küçük ya da büyük her şeyi görür. Kullarının bütün yaptıklarından haberdardır. Hiç kimsenin olmadığı yerde bile yaptığımız en küçük bir iyiliği de kötülüğü de görmektedir. Allah’ın (c.c.), her şeyi gördüğünü belirten sıfatına Basar denir.

Kadir, Allah’ın (c.c.) güzel isimlerindendir. Allah’ın (c.c.) her şeye gücünün yetmesi anlamına gelir.

Samed, Allah'ın özel isimlerindendir. Hiç kimseye muhtaç olmayan, herkesin kendisine muhtaç olduğu kişi demektir.

Alim: Bilen demektir. Allah alimdir; ilmi, ezeli ve ebedi olup bütün kainatı ve her şeyi kuşatmıştır. Hiçbir şey onun ilminin dışında kalamaz. Perdesiz güneşe karşı zemin yüzündeki eşyanın gizlenmesi mümkün olmadığı gibi, o Alim-i Zülcelal’in nur-u ilmine karşı eşyanın gizlenmesi de mümkün değildir.

7766
4112
7730
1294
1271
1450
3759
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.
9 Yorum