Sanal ortam ifadesinden ne anlıyorsunuz

Sanal ortam ifadesinden ne anlıyorsunuz
Sanal ortam ifadesinden ne anlıyorsunuz bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Sanal ortam, insanların yüz yüze bulunmadığı ortamdır. Gerçek ortamın tersidir yani gerçek olmayan ortamdır. Genelde internet ortamları için kullanılır. İnternette sözlük, chat, forum, sosyal medya sitelerinde insanlar toplanırlar. Yada ara ara uğrayarak etkileşimde bulunurlar ama birbirlerini reel olarak hiç görmezler. Bu birlikte olma ortamı sanal ortam olarak adlandırılabilir.

İnsanlar birbirlerini görmedikleri için kimliklerinin deşifre olamayacağını düşünürler. Rahatça diğerlerine hakaret ederler, gelişi güzel yazarlar hatta bazen suç eylemine bile bulaşırlar ve bunları yaparken yakalanmayacaklarını düşünürler. Halbuki gerçekte öyle değildir. Günümüz teknoloji ve internet dünyasında eylem gerçekleştiren her bir birey çok hızlı bir şekilde emniyet görevlileri tarafından yakalanmaktadırlar.

İnternet oyunları, eğlence siteleri, sosyal siteler, bankacılık siteleri, forumlar sanal ortama örnek olarak verilebilir. İnsan, online oyunda kişlele konuşur, yarışlar yapar, kazanır. Gerçekte olan bir şey yoktur. Sanal ortam’da insanlar iletişimde, bilgi alışverişinde bulunurlar, eğlenirler fakat gerçek ilişkiler yoktur, yüzyüze gelmezler. Sanal ortam ifadesi için, sanal dünya ifadesi de kullanılır

97
103
99
40
121
38
115
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.
5 Yorum