Sanayi Devrimi doğal kaynak kullanımındaki değişmede nasıl etkili olmuştur

Sanayi Devrimi doğal kaynak kullanımındaki değişmede nasıl etkili olmuştur
Sanayi Devrimi doğal kaynak kullanımındaki değişmede nasıl etkili olmuştur bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Sanayi devrimi ile birlikte gelen makineleşme doğal kaynakların daha kolay ve hızlı tüketilmesine sebep olmuştur. Traktör kullanımı ile daha geniş alanlarda tarım yapılır oldu. İş makineleri sayesinde daha büyük madenlerde daha çok ve çeşitli madenler çıkarılıp işlenebildi. Orman kıyımında çok hızlı bir şekilde artarak yağmur ormanlarının büyük kısmı yok edildi. Kaynakların hızla tüketilmesine sebep olan sanayi devrimi bu gün içinde bulunduğumuz dünyada pek çok çevre sorununa sebep olmuştur.

Üretimin fabrikalarda yapılması demektir. Bu sayede üretim hızlanmış, üretilen eşyalar ucuzlamıştır. Avrupa'daki seri üretim ile ekonomi güçlenmiş ve bilim - sanata olan ilgi ile ülke kalkınmaya başlamıştır.

Üretimin hızlanması sonucunda hammadde ihtiyacı artmıştır. Bunun temelinde para, yani zenginleşme isteği yatıyor. Avrupa, zamanla kendi kaynaklarından sonra diğer ülkelerin kaynaklarına göz dikmiştir. Yani doğal kaynaklar sömürülmeye başlandı.

Ek olarak, Avrupa'nın diğer kaynaklara göz dikmesi ve ekonomik savaşlar sömürgeciliğin artmasına sebep oldu. Sömürgecilik yüzünden bağımsızlığını kaybeden ülkeler var. Savaşlar da oldu, yönetim bahanesi ile ülkeyi sömüren de. Sömürgecilik, günümüzde farklı isimlerle devam etmektedir.

1
0
1
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.