Sanayinin önemi nedir

Sanayinin önemi nedir
Coğrafi Keşiflerden sonra Avrupa ülkeleri için hammaddeye ulaşılabilirlik kolay hâle gelmiştir. Fabrikalaşmaya ve makineleşmeye başlayan ülkeler insan gücünden ziyade buhar ve makine gücünden yararlanmışlardır.

Sanayi faaliyetleri, 18. yüzyıl Avrupa dünyasında buharlı makinenin icadı ile başlayan ve dünya çapında devrimlerin yaşanmasına neden olarak insan gücünden makine gücüne geçişin önünü açan bir durum olmuştur. Geçmişten günümüze bilim ve teknik alanında yapılan çalışmalar hızla artarak teknolojinin gelişmesi ve sanayinin yaygınlaşarak hemen her iş sektöründe üretimin bir parçası haline gelmesini sağlamıştır.

Sanayi faaliyetlerinin yararları olduğu gibi zararları da bulunmaktadır. Sanayi faaliyetlerinin zararları doğaya, çevreye, insanlara olarak çok çeşitli bir şekilde yaşanmaktadır. Sanayi faaliyetlerinin yaygınlaşmasını sağlayan unsurların insan gücüne zarar verdiği bilinmektedir.

Sanayinin önemi şu şekildedir:

- Sanayi üretimin teknik olarak gerçekleşmesini sağlar.
- Sanayi üretimin hızlı, ucuz ve kolay bir şekilde gerçekleşmesini sağlar.
- Sanayi üretimin makine gücüne bağlı olarak gerçekleşmesini sağlar.
- Sanayi üretiminde insan gücüne olan ihtiyaç azalmaktadır.
- Sanayi sayesinde teknolojik hamleler ve savunma teknolojileri hızla geliştirilmektedir.

Günümüzde de sanayi faaliyetleri insan sağlığının bozulmasında ve çevre kirliliklerinin yaşanmasında etkili olmaktadır. Hava, su ve toprak kirliliklerinin yaşanması doğaya ve diğer canlılara zarar vermektedir. İnsanların kalıtsal ve bulaşıcı hastalıklara yakalanmasına ve ölüm tehdidi altında yaşamasına neden olmaktadır. Sanayi faaliyetlerinin denetim ve gözetim altında olması gerekmektedir. Sanayi faaliyetleri günümüzde yaygın olarak geliştiği hala görülmektedir.

Kaynak:Eğitim Sistem

12
10
8
5
13
101
12
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.