Sarhoşluk veren her şey haramdır hadisinin vermek istediği mesaj nedir

Sarhoşluk veren her şey haramdır hadisinin vermek istediği mesaj nedir
Sarhoşluk veren her şey haramdır (Müslim, Eşribe, 73.) hadisinin vermek istediği mesajnedir bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Şeytan, içki ve kumarda aranıza (o yolla) ancak düşmanlık ve kin düşürmek ve sizi Allah’ın zikrinden ve namazdan alıkoymak ister. İşte bu yüzden içkiden uzak durmak gerekmektedir görüşünü vermektedir.

Hamrın (Şarap, alkollü içkiler ve diğer sarhoşluk veren maddeler) durumu: Dinin gayeleri noktasından hamra bakacak olursak, yukarıda belirtilen beş temel gayeye ters düştüğü görülür. Şarap alkollü içkiler, uyuşturucu ve benzeri zararlı maddeleri kullananların aklı gider. Zararlı maddeler kullanıldığında can (nefis) tehlikeye atılmakta, nesilde maalesef manen ve maddeten bozulmaktadır. Bu zararlı maddeler, şahsı maddî noktadan da insanları zarara uğratmaktadırlar. Bu ve benzeri sebeplerden dolayıdır ki, yüce dinimiz alkollü içkiler gibi, diğer za­rarlı maddelerin de, kullanılmasını, imalâtını ve satışmı da yasaklamıştır. Zira kullanılması haram olan şeyin imal ve satışı da haramdır.

233
107
232
164
205
58
158
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.