Şarkı türü Türkler tarafından divan edebiyatına kazandırılan, bestelenmek amacıyla yazılan bir şiir türüdür

Şarkı türü Türkler tarafından divan edebiyatına kazandırılan, bestelenmek amacıyla yazılan bir şiir türüdür
Şarkı türü Türkler tarafından divan edebiyatına kazandırılan, bestelenmek amacıyla yazılan bir şiir türüdür. Siz de Türklerin edebiyata kazandırdıkları türlerden bildiklerinizi sınıfta arkadaşlarınızla paylaşınız

Soru : Şarkı türü Türkler tarafından divan edebiyatına kazandırılan, bestelenmek amacıyla yazılan bir şiir türüdür. Siz de Türklerin edebiyata kazandırdıkları türlerden bildiklerinizi sınıfta arkadaşlarınızla paylaşınız

Ödev cevabı kısaca : Divan edebiyatına kazandırılan şarkı türü, gazel olarak bilinir. Gazel, Türk edebiyatında Divan edebiyatı geleneğine ait bir lirik şiir türüdür. Genellikle aşk, ayrılık, güzellik gibi temaları işler ve nazım birimi gazelde beyit olarak adlandırılır. Türk şairleri, gazellerini özellikle müzikle bir araya getirerek şarkılar bestelemişlerdir. Gazel, hem edebi bir form hem de müzikal bir ifade aracı olarak önemli bir yere sahiptir.

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.