Şart kelimesinin eş anlamlısı

Şart kelimesinin eş anlamlısı
Şart kelimesinin eş anlamlısı nedir, şart kelimesinin anlamı nedir, şart kelimesinin kökeni nedir, şart kelimesi ile ilgili örnek cümleleri yazımızın devamından okuyabilirsiniz.

Arapçadan dilimize yerleşmiş olan şart kelimesinin anlamı, 'olması başka durumların gerçekleşmesini gerektiren durum' demektir.

Şart eş anlamlısı

Şart sözcüğünün eş anlamlı kelimesi koşul ve kayıt sözcüğüdür. Bu iki kelime birbiri yerine kullanılabilir.

Farklı kaynaklara göre, şart kelimesinin birçok değişik anlamı bulunmaktadır. Bir anlaşmada belirlenen hükümlerden her birine de 'şart' denilmekle beraber, bir şeyin kendi özelliğini kazanabilmesi için gerekli olan özelliklere de 'şart' denilmektedir.

Şart ile ilgili cümleler:

Örnek cümle olarak şu şekilde belirtilebilir; ' Bu şartlar altında, bu şirkette daha fazla çalışamayacağım.' veya ' Bu koşullar altında, bu şirkette daha fazla çalışamayacağım.' ya da ' Bu kayıtlar altında, bu şirkette daha fazla çalışamayacağım.' Görmüş olduğumuz cümlelerin hepsinde, eş anlamlı kelimeler birbiri yerine kullanılmış ve cümlelerde herhangi bir anlam farkı olmamıştır.

  • Her şartta yanında olduğumu bilmeni isterim.
  • Okulun güvenlik şartları oldukça kötü bir vaziyettedir.
  • Hastanenin temizlik şartlarını gayet yerinde buldum.

3
4
1
1
2
2
7
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.