Savaşların kazanılmasında komutanların rolü nedir

Savaşların kazanılmasında komutanların rolü nedir
Savaşların kazanılmasında komutanların rolü nedir bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Taarruz planlarını komutan yapar. Savaş esnasında atılacak adımları komutan belirler. Askerleri komutan idare eder. Komutan ne kadar marifetliyse, ne kadar doğru kararlar alıp askerlerini ne kadar iyi yönetirse, zafere o kadar kesin olur.

Komutanların rolü konusunda ben bu şekilde düşünsem de bazı kimseler böyle düşünmemektedir. Onlara göre komutanın rolü savaşlarda önemli olsa da aslında ordunun gücü, sayısı, savaş araç- gereçleri daha çok önemlidir. Asker sayısı düşman askerlerine oranla yetersizse, askerin beslenme kaynakları yetersizse, silah ve cephane yetersizse komutan ne kadar iyi bir komutan olsa da savaş kaybedilir derler. Ben bu düşünceye tamamen katılmıyorum. Çünkü biz Kurtuluş Savaşı döneminde bunu fazlasıyla gördük. Çanakkale Savaşı’nda gördük. Bu savaşlarda Türk askeri çok yetersiz, silah ve cephaneden, yiyecekten yoksundu. Burada Mustafa Kemal’in kişiliği ve Türklerin savaşçı, özgürlükçü ruhu devreye girdi. İmkânsızlıklara aşıldı.

10
68
222
26
8
5
260
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.