Sayılı gün tez geçer atasözünün anlamı

Sayılı gün tez geçer atasözünün anlamı
Sayılı gün tez geçer, bir işin yapılması, ya da gerçekleşmesi için konulmuş olan belli süre çarçabuk geçer.

Sayılı gün tez geçer atasözünün anlamı şu şekilde :

Sayısı belli olan, bir işin yapılması için önemli ve az görülen belirli zaman süresi çok çabuk geçer. Kişi işine öyle dalar ki, bugünlerin nasıl geçtiğinin farkına bile varmaz.

Zaman, göreceli, insandan insana değişen bir kavramdır. İnsan mutlu ise zaman çabuk geçer. Zorluk ve sıkıntı içinde ise birgün bir yıl oluverir. Birde, bir işin gerçekleştirilmesi yada yapılması için bize tanınan belli bir süre çabucak geçiverir. Zamanın her anına aynı derece önem verilmelidir.

Değişik hedefler için yapılan plânlar, zaman içinde insanı sınırlar. Bazen hiç geçmesini istemediğimiz za­manlar çabucak geçiverir. Bazen de geçmek bilmeyen bir zaman işkencesi başlar. Bu durumlar aslında insa­nın kendi ruh hâli ile ilgilidir. Zira gün 24 saattir ve herkes için eşittir. Kendini belli zamana göre ayarlayan kişiler yapacakları işi de o süre içinde başarmak zorun­da olduklarından zamanın akmadığını sanabilirler. Oy­sa bir de bakarlar ki belirlenen zaman gelmiş ve hâlâ bazı eksik işler var. Keza ömür de böyledir. Hapishane, hastahane, bekleyiş, ayrılık vs. durumlarda da kişilerin zamanı algılayışları farklı farklı olur. Oysa bu sayılı günler elbette aynı süre içinde geçer gider. Biz farkın­da olsak da, olmasak da.

Belli zaman sınırlamaları hakkında teselli veya tav­siye için söylenir.

Sayılı günler (gün) tez (çabuk) geçer atasözünün ana fikri

Bir işin yapılması veya gerçekleşmesi için konulmuş olan belli bir süre çabucak geçer.

Tez nedir, Çabuk olan, süratli.

64
70
61
63
15
4
18
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.