SBS (OGES) YERLEŞTİRME SONUÇLARI 1 HAFTA ERKEN AÇIKLANIYOR

SBS (OGES) YERLEŞTİRME SONUÇLARI 1 HAFTA ERKEN AÇIKLANIYOR
SBS TAkvimi ile Özür Grubu Atama Takviminin Uyşmadığını ve bu nedenle tayinlerin tehlikede olduğunu ve birçok davanın kapıda olduğu konusunda MEB'i uyarmıştık.

Milli Eğitim Bakanlığı yetkilileri ile yaptığımız görüşmede daha önce ajanskamunun birçok kez dile getirdiği SBS Takvimi İle Özür Grubu Atama takviminin uyuşmaması nedeniyle, MEB, SBS (OGES) Yerleştirme Sonuçlarının açıklanmasını bir hafta öne aldı. Ajanskamu.com farkıyla İşte Ayrıntılar;

AKP İktidarının Ustalık döneminin Usta Mİlli Eğitim Bakanlığı daha çıkardığı ilk klavuzda çuvallamış ve herşeyi yüzüne gözüne bulaştırmıştı. Bunu daha önce bu satırlardan yazmıştık. 

MEB'in klavuzdaki skandalllarında ve herkesin dikkatinden kaçan bir ayrıntıyı ajanskamu farketmiş ve Bu Önemli Hatanın SBS Yerleştirme takviminin MEB'in Özür grubundan tayin takviminden sonra açıklanacak olması nedeniyle Klavuzda Genel ve Özel Hayatı Etkileyen Nedenlere Bağlı Yer Değiştirmeler başlıklı klavuzun ilgili maddesinde "Görevli olduğu yerleşim yeri dışında bir ortaöğretim kurumunu merkezî sınavla kazanan çocuğunun öğrenim göreceği yerde yatılı öğrenim görme imkânı olmadığını belgelendirenler yer değiştirme başvurusunda bulunabileceklerdir." maddesi yer almasına rağmen bu maddeye göre taynleri imkansız olduğunu açıklamıştık.

Çünkü Ortaöğretime merkezi sınavla yerleştirmeler 24 Ağustos tarihinde sonuçlanacak ve 27-31 Ağustos tarihinde kayıt işlemleri yapılacaktı. 

Özür grubundan tayin isteyecek olan öğretmenler ise kılavuza göre 13-17 Ağustos tarihleri arasında başvuruda bulunabilecekti.

Bu nedenle  hiçbir öğretmenin tayin isteyemeyeceğini ilk kez ajanskamu bu ekranlardan duyurmuştuk. Bu durumun birçok davanın açılmasına yol açacağını ve açılan davların kazanılacağını ilk kez ajanskamu yazmıştı. 

Bu haberimizin ardından birçok sendika ve bakanlık yetkilisine ulaştık ve bu durumu kendilerine anlattık. Eğitim Bir Sen ve Aktif Eğitim Sen bu konuda Bakanlığa Başvuruda bulunan ilk sendikalar oldu.

Haberimiz ve girişimlerimizi sonuç verdi. İlk kez ajanskamu farkıyla açıklıyoruz:

MEB yetkilileri ile yaptığımızı görüşmede, SBS Yerleştirme Başvuruları sonuçlandırılmadan Bakanlığın Klavuzu değiştiremeyeceği, bu saatten sonra yapılacak değişikliğin geç olacağı, bunun yerine SBS (OGES) Yerleştirme takviminde daha önce beliritilen  takvimden bir hafta önceye alınabileceği ifade edilmişti. Bu konuyu kesinleşmediği için haber yapmama kararı almıştık.

İşte MEB bu durumu kesinleştirdi. SBS (OGES) Yerleştirme Sonuçları bir hafta öne çekildi. SBS(OGES) Yerleştirme Sonuçları,16 Ağustos ya da Özür grubu tayinlerin son başvuru günü olan 17 Ağustos tarihlerinde  açıklanacak ve böylece MEB  Görevli olduğu yerleşim yeri dışında bir ortaöğretim kurumunu merkezî sınavla kazanan çocuğunun öğrenim göreceği yerde yatılı öğrenim görme imkânı olmadığını belgelendirenler yer değiştirme başvurusunda bulunabileceklerdir. MEB yaptığı bu hatayı da telafi etmiş olacaktır.

Zararın neresinden dönülse kardır. Ancak büyük bir sıkıntı daha ortaya çıkacaktır. Yerleştirme sonuçları 17 Ağustosta açıklanması halinde aynı gün hem yerleştiğini belgelendirme, tercihte bulunma ve başvuruyu onaylatma işlemi için öğretmenlerimizin ışık hızında hareket etmesi gerekecektir. Dolayısıyla MEB'in özür grubu başvuruların mutlaka 20 Ağustos 2012 Pazartesi Mesai Saati bitimine kadar uzatması gerekmektedir. 

Ajanskamunun girişimleri neticesinde bu sorunun ortadan kalkması memnun edicidir. Ama MEB'e çağrımızı yeniliyoruz. MEB klavuzlarda ve tayinlerde çuvallamıştır. İnsan Kaynakları Genel Müdürü ve Ekibi MEB'i idare etme kabiliyetini malesef sergileyememiş ve bundan sonrası için de sergileyemeyecektir.

MEB Camiası Eski Genel Müdür Remzi KAYA'yı ve Genel Mdüür yardımcısı Sayın Bekir ERDOĞAN'ı arar duruma gelmiştir. Bunu her defasında söylüyoruz.  Dolayısıyla Milli Eğitim Bakanı Ekibini acilen değiştirmeli ve İnsan Kaynakları Genel Müdürlüğü gibi çok önemli bir makama Kaymakam atamak yerine MEB'in içerisinden MEB'İn sorunlarına hakim olan bir bürokrat ve ekip getirmelidir. 

Bizden söylemesi. 

 

Saygılarımla 

Özür Grubu Tayini SBS Takvimi İle Uyuşmuyor Tayinler Tehlikede başlıklı yazımız için TIKLAYINIZ

Serdar YILMAZ

 Ajanskamu Genel Yayın Yönetmeni 

AJANSKAMU.COM / ÖZEL HABER

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.