SBS Sınav öncesinde ve sınav sırasında nelere dikkat edilmeli?

SBS Sınav öncesinde ve sınav sırasında nelere dikkat edilmeli?
SBS Sınav öncesinde ve sınav sırasında nelere dikkat edilmeli?

- Sınav saat 10.00 da başlayacak. Kimlik kontrolleri ve salonlara yerleştirmenin zamanında yapılabilmesi için 09.30 da fotoğraflı sınav giriş belgenizde belirtilen salonda hazır bulunmalısınız. Sınava giderken yanınıza fotoğraflı sınav giriş belgenizi, nüfus cüzdanı(veya pasaport), en az iki adet koyu, siyah ve yumuşak kurşun kalem, kalemtıraş ve leke bırakmayan yumuşak bir silgi almayı unutmayınız. Sınava gireceğiniz salondaki yerinizi almadan önce bütün fiziksel ihtiyaçlarınızı gidermiş olun. Yoklama yapıldıktan sonra salon başkanının yapacağı açıklamaları dinleyin.
- Cevap kâğıdında yazılı olan T.C. kimlik numaranızı, adınızı ve soyadınızı kontrol edip, hata varsa salon görevlilerine söyleyin.
- Cevap kâğıdı üzerindeki kitapçık türü ve cevap bilgileri işaretlemelerini kurşun kalemle yapın.
- Cevap kâğıdındaki imza bölümüne imzanızı silinmeyen mürekkepli kalemle atmayı unutmayın.
- Cevap kâğıdında bulunan "Bu Bölüme Dokunmayınız." kısmı hiçbir şekilde işaretlenmeyecektir.
- Soru kitapçığının A ve B olmak üzere iki ayrı türü olacaktır. A kitapçığını kullanıyorsanız cevap kâğıdında kitapçık türü bölümünün "A" yuvarlağını, B kitapçığını kullanıyorsanız "B" yuvarlağını işaretlemelisiniz.
- Cevaplarınızı soru kitapçığının kapağında belirtilen örnekte olduğu gibi, yuvarlağın dışına taşırmadan cevap kâğıdında ilgili seçeneği bularak işaretlemelisiniz.
- Her sorunun 4 (dört) seçeneği vardır. Bu seçeneklerden sadece bir tanesi doğru cevaptır. Çift işaretlenmiş veya iyi silinmemiş cevaplar optik okuyucular tarafından yanlış cevap olarak değerlendirilecektir.
- Cevap kâğıdına işaretlenmeyen cevaplar değerlendirme işlemine alınmayacağını unutmamalısınız.

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.