SBS Tercihleri Nasıl Yapılır Yapılacak 2013

SBS Tercihleri Nasıl Yapılır Yapılacak 2013
İyi bir liseye yerleşmek için SBS puanları baz alınarak yapılacak olan SBS tercihleri 15-21 Temmuz 2013 tarihleri arasında yapılacak. Öğrenciler ve veliler merak ediyor peki 2013 SBS tercihleri nasıl yapılacak.

Öncelikle 2013 SBS tercih kılavuzu incelemeniz gerekiyor ardından bir tercih listesi oluşturmanız gerekiyor. Bu SBS tercih listesini oluştururken yazacağınız okulların bir önceki yıla ait yüzdelik dilimlerini göz önünde tutacaksınız. Aşağıdaki linkte bütün liselerin yüzdelik dilimlerine yer verdik. Tercihlerinizi oluştururken kendi genel yüzdelik diliminize yakın yerlerden okulları seçmelisiniz.  Örneğin sizin genel yüzdelik diliminiz % 2 ise, tercih edeceğiniz 10 okulu da %1 ile %3 arasında seçmeniz oldukça idealdir. Yerleşememe riskinizi ortadan kaldırmak istiyorsanız garanti olsun diye son tercilherinize %4′lük dilimlere ait tercihleri de yazabilirsiniz.

SBS Tercihlerimi Nereye Bildireceğim

2013 SBS tercih listenizi oluşturduktan sonra okul müdürlüğünüze giderek, bu listeyi teslim edip onların e-okul sistemine tercihlerinizi bildirmesini ve ardından bir çıktıyı da size vermesini istemelisiniz. Tercihlerinizi, sizin başvurunuz üzerine okul müdürlükleri yapacaktır.

2012 (OGES) Kontenjan ve Tercih Listesini için Tıklayınız (2013 güncel liste)

Anafen SBS Tercih Robotu için tıklayınız

Körfez SBS Tercih Robotu için tıklayınız

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.