SBS Tercihleri ne zaman bitecek? 8. Sınıf SBS Tercih dönemi, Puanınız hangi liseye yetiyor? (TIKLA ÖĞREN) 2013 SBS Tercih kılavuzu indir, tercih

SBS Tercihleri ne zaman bitecek? 8. Sınıf SBS Tercih dönemi, Puanınız hangi liseye yetiyor? (TIKLA ÖĞREN) 2013 SBS Tercih kılavuzu indir, tercih
Her okulun boş kontenjan sayısı kadar öğrenciye, daha önce açıklanan yedek sırası dikkate alınarak kayıt hakkı verilecektir.

1 Milyon 127 bin 211 öğrencinin girdiği SBS sonuçları açıklandı ve beraberinde bir tartışma yarattı. SBS yabancı dil bölümü sınav sonuçlarının yanlış hesaplanması sonucu Milli Eğitim velilelerin itirazı ile inceleme başlattı ve sonuçların yanlış olduğunu kabul ederek yeniden bir hesaplama yaptı. SBS'ye giren 8. sınıf öğrencileri sınav sonuçlarını  www.meb.gov.tr ve https://e-okul.meb.gov.tr adreslerinden öğrenebilir. 2013 SBS sonuçlarına göre 110 öğrenci tüm sorulara doğru cevap verdi ancak okul puanları düşük olduğu için 16 öğrenci 1. oldu.

SBS tercihleri başladı

SBS'ye giren öğrencilerin dört gözle beklediği tercih dönemi başladı. 8. sınıf öğrencileri geleceklerini belirleyecek liseleri 21 temmuza kadar seçebilecek. SBS tercihleri için MEB ek bir süre tanımayacak.   Tercihlerde öğrenciler en fazla 10 okul tercih edebilecek. Tercih işlemlerinin ardından yerleştirme sonuçları 6 ağustosta MEB'in resmi sitesinden açıklanacak. Yerleştirme sonuçlarına göre okullara kayıtlar 12-16 ağustos 2013 tarihinde yapılacak.

Kaynak:Eğitim Sistem

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.