SBS Yerleştirme Sonuçları Velilere SMS ile bildirilecek

SBS Yerleştirme Sonuçları Velilere SMS ile bildirilecek
Ortaögretim Kurumlarına Geçis Sistemi 2012 yılı yerlestirme sonuçlarına göre tercihlerindenbirini asil olarak kazanan ögrencilerin kayıt dönemi 31 Agustos 2012 Cuma günü saat 17.00itibarı ile sona ermistir.

03 Eylül 2012 saat 08.00'den itibaren bos kalan kontenjanlar ilan edilmistir. Her okulun bos kontenjan sayısı kadar ögrenciye, daha önce açıklanan yedek sırası dikkate alınarak kayıt hakkı verilmektedir. Ögrencilerimizin “Sınav Sonuç Belgesi”nde asil kazandıgı okul ile yedek kazandıgı
okul/okullar ve yedek sırası yer almaktadır. Veliler https://e-okul.meb.gov.tr adresindeki “Veli Bilgilendirme Sistemi”nden sürekli olarak bilgilendirilecektir. Ayrıca bu yıl yeni bir uygulamaya geçilerek yerlestirme sonuçları ile ilgili tüm gelismeler, SMS ile bilgilendirilmek isteyen velilere Milli Egitim Bakanlıgı Ortaögretim Kurumlarına Geçis Sistemi (OGES) Mobil Bilgilendirme Servisi ile bildirilecektir. Servise kayıt olan veliler; girilen sınavla ilgili tercih süresi bilgisi, ek tercih süresi
bilgilendirme, yapılan tercih basvurusunun okul müdürlügünce onaylandıgına dair bilgilendirme, yerlestirme sonuçları, yedek sırası geldiginde uyarı mesajı, kazanılan okuldaki kayıt durumu bilgilerine SMS ile anında haberdar olacaktır.

Veliler, OGES Seviye Belirleme Sınavı (SBS) yerlestirme sonuçlarını SMS ile takip etmek için ister internet üzerinden ister cep telefonlarından OGES bosluk ÖGRENCİ TCKN’sini yazıp 8383’e göndererek servise kayıt yaptırabileceklerdir. Ögrenci hakkında olusan her yeni durum otomatik olarak SMS ile bildirilirken, bilgilendirmeler için hizmet bedeli ise 1 TL olacaktır.

Kaynak:Eğitim Sistem

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.