SBS'de Hatalı Soru İddiaları Sürüyor. Sorular İptal Olur mu?

SBS'de Hatalı Soru İddiaları Sürüyor. Sorular İptal Olur mu?
SBS hatalı olduğu iddia edilen sorular iptal edilecek mi?
Sosyal Bilgiler SBS sorusu hatalı
 
08.06.2013 tarihinde yapılan SBS sınavında Sosyal Bilgiler testinde (A kitapçığının 2. sorusu) B kitapçığının 3. Sorusunun cevabı (a) şıkkı olarak ilan edilmiştir. Bu cevap kesinlikle hatalıdır. Soruda İstiklal Mahkemelerinde milletvekillerinin görev almasıyla ilk TBMM nin hangi güçleri kullandığı sorulmaktadır. Bu cümleden sadece YARGI çıkmaz. Çünkü ilk TBMM nin hangi gücü kullandığı sorulduğuna göre ve bunun için TBMM bazı milletvekillerini Mahkemede görevlendirdiğine göre önce YASA çıkartması gerekir. Yasayı uygulayabilmesi için YÜRÜTME yi devreye sokması gerekir. Yürütmeye başlatılan görev YARGI görevidir Bu yüzden, TBMM önce YASAMA, sonra YÜRÜTME ve sonra da YARGI görevini yerine getirmiştir. Dolayısıyla, bu sorunun cevabı tek başına YARGI olamaz. Bu sorunun cevabının ya (d) şıkkı olarak düzeltilmesi ya da iptal edilmesi gerekmektedir.
 
SBS'de Almanca ve Sosyal Bilgilerde Hatalı Soru 
 
SBS'de Almanca ve Sosyal Bilgilerde Hatalı Soru İddiası Sözü edilen Almanca sorusu hatalıdır ve bu dilde eğitim gören çocuklarımız haksızlığa uğramışlardır. Portre kelimesi kitaplarında da yer aldığı üzere "tablo" anlamında öğretilmiştir, doğru cevap kesinlikle "B" şıkkıdır. Soru iptal edilmeli ve doğru yapan çocuklarımızın emeğine saygı duyulmalıdır. (Not: Kaldı ki edebi dilde de bu metin bir portre değildir.)

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.
1 Yorum