SBS’de Puanlar Düşer mi? Düşerse Ne Kadar Düşer?

SBS’de Puanlar Düşer mi? Düşerse Ne Kadar Düşer?
Milyonlarca veli ve öğrenci bu sorunun cevabını arıyor. Çünkü tercihlerini ona göre yapacak. Ama kafalar karma karışık.Çünkü pek çoğunun kafasından özel okullar da geçiyor.Aynı sınav olmasına rağmen ortada iki türlü puan var.
Biri fen ve anadolu liseleri için uygulanan 500'lük puan sistemi diğeri ise özel Türk ve yabancı okullar için geçerli olan 700'lük sistem.
 
500'lük sistemde okul başarı puanı da dikkat alınıyor. 700'lük sistemde ise okul başarı puanı yok. Sadece sınav başarısı var.
 
Ayrıca adayların bir de il ve Türkiye sıralamaları söz konusu...
 
Peki bunca karmaşa içerisinde kim neyi dikkate alacak?
 
500'lük sistemdeki sıralamalar ile 700'lük sistemdeki sıralamalar, bir birinin aynı mı?
 
Evet demek çok zor.
 
Çünkü fen ve anadalu liselerine girişteki şişirilmiş okul notları nedeniyle dengeler çok değişti. Ama 700'lük sistemde, önemli olan sınav başarısı olduğu için sadece çıplak SBS puanına bakılıyor...
 
Peki soruların tümünü yapan 110, tam puan alıp şampiyon olan 16 öğrenci varken, hangi puan diliminde ne yoğunlukta bir yığılma var?
 
Daha da önemlisi, puanlar geçen yıla göre düşer mi yükselir mi?
 
İşte bu konuda yan sayfalardaki puan aralığı, yığılma ve kıyaslama tablosuna göz atabilirsiniz.
 
Şu ana kadar ki değerlendirmeler, puanların geçen yıla göre düşeceği yönünde. Yani geçen yıla göre, okulların istediği net sayılarında puan dilimlerine göne  artı-eksi 2 den 4-5’e varan değişimler olabilir.

Bu yıl ayrıca çok sayıda yeni Anadolu lisesi açılacağı için, iddialı fen ve Anadolu liselerinde değil ama orta ve orta gruptaki Anadolu liselerinde ciddi puan kaymaları olabilir

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.