SBS'de Tercih yaparken lisenin üniversite başarısı da dikkate alınmalı

SBS'de Tercih yaparken lisenin üniversite başarısı da dikkate alınmalı
Seviye Belirleme Sınavı (SBS) sonuçlarının geçtiğimiz cuma günü açıklanmasının ardından tercih maratonu başladı.

Öğrenci ve veliler, okul okul gezerek çocukları için en doğru liseyi bulmaya çalışıyor. Uzmanlar, bu yıl okul ve kontenjan sayısı arttığı için tercih yaparken yeni açılan liselerin mutlaka değerlendirilmesi gerektiğini söylüyor. Liste hazırlanırken başarı sıralaması, yüzdelik dilim gibi maddelerin yanı sıra liselerin üniversite başarısı hakkında da bilgi sahibi olunması gerektiğini belirten Anafen Rehberlik Uzmanı Recep Uysal, “Liselerin eğitim kalitesi ve üniversite başarısı da göz önünde bulundurulmalı. Yabancı dil ve diğer eğitim imkânları iyi araştırılmalı.” diyor.

    Öğrencilerin lise tercihi yaparken üniversiteyi de hesaba katması son derece önemli. Bu konu ciddi bir araştırma istiyor. Mezunların hangi üniversiteye yerleştiğinin, okul başarısında ölçü kabul edildiğini belirten Recep Uysal, şu tavsiyede bulunuyor: “Artık internetten her şeyi kolayca öğrenmek mümkün. Varsa mezunlarla ya da okuyan öğrencilerle görüşsünler. Büyük şehirlerde ulaşım imkânları da dikkate alınmalı. Okulun kalınacak yere yakınlığı uzaklığı iyi hesap edilmeli. Okulun sosyal faaliyetleri, kulüpleri, laboratuvar gibi özellikleri de incelenmeli.”

    Doğru tercihin SBS’de elde edilen başarı kadar önemli olduğunu vurgulayan Anafen Okulları PDR Zümre Başkanı Atilla Altun da liseye girmek isteyen öğrencinin tercih döneminde fırsatları çok iyi değerlendirmesi gerektiğini söylüyor. Okuldaki sosyal imkânların motivasyonu artıran bir faktör olduğuna dikkat çeken Altun’un önerileri şöyle: “Olimpiyat ve proje çalışmaları, aktivite kulüpleri gibi seçenekler de göz önünde bulundurulmalı. Yabancı dilde  ikinci dil imkânı var mı? Bu da önemli.”

Kaynak:

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.