SBS'de yanlış cevap anahtarı iddiası!

SBS'de yanlış cevap anahtarı iddiası!
İlköğretim 8. sınıf öğrencilerinin girdiği Seviye Belirleme Sınavı (SBS) sonuçları açıklandı.

1 milyonu aşkın ilköğretim sekizinci sınıf öğrencisinin heyecanla beklediği son SBS’nin 00.01’de açıklandı. Fransızca ve Almanca’dan çocukları sınava giren aileler, soruların yanlış cevap anahtarıyla değerlendirildiğini ileri sürdü.

İŞTE AİLELERİN İDDİASI

Hürriyet gazetesinde yer alan habere göre aileler, çocuklarının beklenenden fazla yanlışı çıktığını söyledi.

Fransızca eğitim veren İzmir Özel Karşıyaka Piri Reis İlköğretim Okulu’nda kızı okuyan Emel Işıklı “Sınav sonrası değerlendirmede kızımın bir hatası gözüküyordu. Şimdi ise 9 doğru, 8 yanlışı gözüküyor. Kitapçık ya da cevap anahtarında yanlışlık olduğunu düşünüyoruz” dedi. Yine aynı okulda kızı eğitim gören Asuman Gümüşkesen ise “Diğer sınavlardaki cevap anahtarı tutuyor ancak yalnız Fransızca’da tutmuyor, doğru okumamışlar. Herhalde İngilizce’yle karıştırdı sistem” diye konuştu.

Adaylar sonuçlarını Milli Eğitim Bakanlığı'nın internet sitesinden öğrendi. Yabancı dil sınavanı giren öğrencilerin velileri test sonuçlarının yanlış değerlendirildiğini iddia etti. İddialar üzerine MEB'in bugün bir açıklama yapması bekleriyor.

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.