SBS'ye giriş belgesi ne zaman açıklanacak? 2013

SBS'ye giriş belgesi ne zaman açıklanacak? 2013
MEB, 2013 SBS Uygulama takvimini açıkladı. İşte 2013 SBS sınavı ile ilgili önemli tarihler.

MEB, 8. sınıf öğrencilerinin gireceği ve bu yıl son kez yapılacak olan 2013 SBS takvimi açıkladı. 2013 SBS'ye girecek öğrenciler hazırlıklarına hız kesmeden devam ederken, Milli Eğitim Bakanlığı sorunsuz bir SBS için gerekli çalışmalara devam ediyor. SBS'ye girecek öğrenciler yapılan duyurularla bilgilendiriliyor.

2013 SBS Takvimi Nasıl İşleyecek?

Sınav Giriş Yerlerini gösteren belgelerin internet üzerinden yayınlanma tarihi: 27 Mayıs 2013

2013 SBS tarihi: 08 Haziran 2013

2013 SBS sonuçlarının açıklanma tarihi: 12 Temmuz 2013

2013-SBS, tüm il merkezleri ile başvuru sayısına göre gerekli görülen ilçe merkezlerinde, yurt dışında ise sınava girecek en az 10 (on) öğrenci olmak kaydıyla; Lefkoşa, Riyad, Medine, Cidde, Tebük, Kuveyt, Aşkabat, Taşkent, Bakü ve Bişkek’te Türkiye saatiyle 10.00’da başlayacak ve merkezi sistemle, aynı anda yapılacaktır.

2013-SBS ve PYBS ile ilgili tüm iş ve işlemler e-Okul sistemi üzerinden gerçekleştirilecektir. Öğrencinin herhangi bir sorun ya da zorlukla karşılaşmaması için e-Okul sisteminde kayıtlı ve bilgilerinin güncel olması gerekmektedir.

Öğrenciler e-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi üzerinden başvuru bilgilerini takip edebileceklerdir.

Öğrenciler başvuru döneminde 2013-Ortaöğretim Kurumlarına Geçiş Sistemi, 2013-SBS Başvuru Kılavuzuna http://www.meb.gov.tr ve http://oges.meb.gov.tr internet adreslerinden ulaşabileceklerdir.

Polis Kolejine başvuru yapmak isteyen öğrenciler, başvuru işlemlerini İçişleri Bakanlığı Emniyet Genel Müdürlüğü’nün www.egm.gov.tr internet adresinden takip edeceklerdir.

Kaynak:Eğitim Sistem

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.