Secde hâlindeyken neler hissederiz

Secde hâlindeyken neler hissederiz
Secde hâlindeyken neler hissederiz bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Peygamber Efendimiz, ‘Kulun rabbine en yakın olduğu an secdeye vardığı andır. Secdede duayı çokça yapın’ buyurmuştur. Secde sadece namaza has bir eylem değildir. Allah’tan bağışlanma dileğiyle de secdeye kapanılır

Secdeyi tüm varlıkların yaratılış gayelerine uygun olarak yücelmesi şeklinde tarif edebiliriz. İnsan manen Allah’a en çok secde halindeyken yaklaşır. Secde yapmaktan çok zevk alan Peygamber Efendimiz, ‘’Kulun rabbine en yakın olduğu an secdeye vardığı andır; secdede duayı çokça yapın’’ buyurmuştur. Rabbimiz Hz. Adem’i yarattıktan sonra meleklere ona secde etmelerini emretti. Günde beş vakit namaz kılan bir mü’min, onlarca defa secde yapma şerefine kavuşur. Kuran-ı Kerim’in ifadelerinden adeta her varlıkta secde bilincinin olduğunu anlıyoruz: “Göklerde ve yerde var olan her şeyin, güneşin, ayın, yıldızların, dağların, ağaçların ve hayvanların ve insanların birçoğunun Allah’ın (kudret ve yüceliği) önünde yere kapandığını görmüyor musun? (el-Hac 22/18)

Yürekten yapılan secdenin izi yüzlere yansır. Secde sadece namaza has bir eylem değildir. Allah’tan bağışlanma dileğiyle de secdeye kapanılır. Peygamber Efendimiz de hasta veya özürlü birisini görünce Allah’ın ihsan etmiş olduğu sağlık için şükrünü dile getirmek üzere veya sevindirici bir haber aldığında secde yapardı.

552
382
400
36
75
58
537
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.