Seçeceğiniz canlı ya da cansız varlıklardan iki tanesini konuşturarak fabl türünde bir yazı yazınız

Seçeceğiniz canlı ya da cansız varlıklardan iki tanesini konuşturarak fabl türünde bir yazı yazınız
Seçeceğiniz canlı ya da cansız varlıklardan iki tanesini konuşturarak fabl türünde bir yazı yazınız, yazınıza bir başlık koymayı, sonunda okuyucuya bir ders vermeyi unutmayınız konu ile ilgili detaylı bilgilere yazımızın devamından okuyabilirsiniz.

Soru : Seçeceğiniz canlı ya da cansız varlıklardan iki tanesini konuşturarak fabl türünde bir yazı yazınız. Yazınıza bir başlık koymayı, sonunda okuyucuya bir ders vermeyi unutmayınız.

Karga ile Leylek

Bir gün ormanda bir karga ile bir leylek karşılaştı. Karga, leyleği güzel bir akşam yemeğine davet etti. Ancak akşam yemeği servisinde, karga kendisi için kolay olan bir yemek hazırlamıştı.

Leylek, karganın çatal ve bıçak kullanmakta zorlandığını fark etti. Ancak kibar bir şekilde davetini kabul etti ve karganın hazırladığı yemeği yemeye çalıştı.

Ders: Herkesin güçlü ve zayıf yönleri vardır. Başkalarına karşı anlayışlı olmak ve yardımcı olmak, sağlam bir dostluğun temelidir.

Fare ile Fil

Bir gün ormanın derinliklerinde, minik bir fare ve kocaman bir fil tanıştılar. Fare, bir çalı dibinde yaşarken, fil ormanın en büyük hayvanıydı. İkisi de birbirinden farklıydı, ama bu onların arkadaşlığını engellemedi.

Fare, bir gün filin yanına giderek, "Merhaba dostum, seninle arkadaş olmak isterim" dedi. Fil, bu teklife sevinçle karşılık verdi ve böylece fare ile fil arasında güçlü bir dostluk başlamış oldu.

Bir gün ormanda yürüyüş yaparlarken, fare, filin devasa ayağına bakarak, "Dostum, seninle arkadaş olmak beni çok mutlu ediyor. Seninle güçlü bir takımız" dedi. Fil de güler yüzle, "Evet, küçük dostum, seninle birlikte olmak gerçekten de güzel" diye karşılık verdi.

İki arkadaş, birlikte oyunlar oynadı, birbirlerine yardım etti ve birçok macera yaşadı. Farklılıklarına rağmen, fare ile fil, gerçek bir dostluğun nasıl olması gerektiğini gösterdiler.

Ders: Dostluk, boyut, renk veya görünüşe bakmaksızın kalpten gelir. İki farklı varlık, birbirini anlamak ve sevgiyle yaklaşmak suretiyle güçlü bir dostluk kurabilir.

414
238
1715
124
52
179
1764
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.