Seçimlere katılım oranının yüksek olmasının yönetime katılma süreci açısından önemini açıklayınız

Seçimlere katılım oranının yüksek olmasının yönetime katılma süreci açısından önemini açıklayınız
Seçimlere katılım oranının yüksek olmasının yönetime katılma süreci açısından önemi hakkında sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Seçimlere katılmak, vatandaşlık görev ve sorumlulukları arasında yer almaktadır. Seçimlere katılan vatandaşlar, devlet yönetiminde söz sahibi olduklarını göstermekte ve milli iradenin tecelli etmesinde etkin rol oynamaktadır. Seçimlere katılım oranının yüksek olması adil, güvenilir bir seçimin olduğunu da göstermektedir.

Seçimlere katılım oranının yüksel olmasının yönetime katılma sürecinde halkın milli irade göstermesinin en önemli sebebidir. Bir sonuç olarak halkın egemenliğinin gerçekleştiği ve halkın yönetimde söz sahibi olarak ben de varım dediği bir seçimin gerçekleşmesidir. Demokrasilerde ve özellikle cumhuriyet ile yönetilen ülkelerde sçeimlere katılımın yüksek olması demokratik bir toplumun oluştuğunu gösterir.

201
99
31
33
33
11
32
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.
1 Yorum