Seçmen kaydı sorgulaması nasıl yapılır

Seçmen kaydı sorgulaması nasıl yapılır
2 Nisan itibarıyla seçmen kayıtları da askıdan inecek ve itirazlar için verilen süre sona erecek. Vatandaşlar, 2 Nisan'dan sonra seçmen kayıtlarındaki yerler dışında oy kullanmak için değişiklik yapamayacak. Peki seçmen kaydı sorgulaması nasıl yapılır?

14 Mayıs'ta 23. cumhurbaşkanını belirlemek için sandığa gidecek olan Türk halkı şimdiden nerede oy kullanacaklarını merak etmeye başladı. YSK ve e-Devlet birliği ile kişilerin hizmetine sunulan 'yurt içi seçmen kaydı sorgulama' ekranı üzerinden kolay bi nerede oy kullanacağınız

2 Nisan'da askıdan iniyor

2 Nisan itibarıyla seçmen kayıtları askıdan inecek ve itirazlar için verilen süre sona erecek. Bu tarihten itibaren vatandaşlar seçmen kayıtlarındaki yerler dışında oy kullanmak için değişiklik yapamayacak.

Seçmen kaydı sorgulaması nasıl yapılır

Seçmen kaydı sorgulama ekranı hem YSK hem de e-Devlet üzerinden görüntülenebiliyor. Oturdukları şehirlerde nerede oy kullanacağını merak eden vatandaşlar ise bu iki seçenekten birine giriş yaparak, oy kullanacakları yeri öğrenebiliyor.

YSK seçmen kaydı sorgulama

Seçmen kaydı sorgulama için YSK sitesine T.C. kimlik numaranızı girmeniz gerekiyor. Açılan sayfada bilgileriniz ve hanenize kayıtlı olanların bilgileri çıkıyor.

Eğer seçmen listesi sorgulamasında isminiz çıkmazsa düzeltme ve yerleşim yeri adresi değiştirmek isteyenlerin nüfus müdürlüklerine şahsen başvurmanız gerekiyor.

YSK SEÇMEN KAYDI SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ

E-DEVLET SEÇMEN KAYDI SORGULAMA

Seçmen kaydı sorgulamak için e-Devlet Kapısı http://www.turkiye.gov.tr adresine girerek, sayfanın üst kısmında bulunan “Giriş Yap” bağlantısına tıklayın.

Daha sonra ana sayfada bulunan arama kutucuğuna da Yurt İçi Seçmen Kaydı Sorgulama yazarak sisteme erişebilirsiniz.

Kimlik Doğrulama Yöntemine tıklayıp ekranda çıkan yönergeleri takip ederek sisteme giriş yapabilirsiniz.

Sisteme eriştikten sonra açılan ekranda yurt içi seçmen kütüğündeki bilgileriniz yer alacaktır.

Ayrıca seçim dönemlerinde oy kullanacağınız yer bilgileri Yüksek Seçim Kurulu tarafından bu sayfada görüntülenir.

E-DEVLET SEÇMEN KAYDI SORGULAMA İÇİN TIKLAYIN

1
0
1
0
1
1
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.