Sefere sebepsiz katılmayan tımar sahiplerinin tımarlarının ellerinden alınmasındaki amaç nedir

Sefere sebepsiz katılmayan tımar sahiplerinin tımarlarının ellerinden alınmasındaki amaç nedir
Sefere sebepsiz katılmayan tımar sahiplerinin tımarlarının ellerinden alınmasındaki amaçnedir bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Tımar sistemi bünyesinde tımarlı sipahilere atanan toprakların içindeki kullanılmayan arazilerin, tarım arazilerinin, meyve bahçelerinin, ormanların ve çiftçilerin yaşayıp çalıştığı bölgelerin sorumluluğu ve kontrol yetkisi verilmiştir. Bu topraklar savaş süresince Osmanlı İmparatorluğu’na yarar gösterenlere verilirdi ve asıl sorumlulukları çağırıldıkları zaman yetiştirdikleri cebelüler ile birlikte alabeylerinin sancağı altında sefere çıkmaktı. Eğer gerektiği zaman sefere çıkmazlarsa onlara atanmış topraklar ellerinden geri alınırdı.

  • Amaç, topraktan elde edilen gelirin uygun yerlerde kullanılmasını ve gelirin sürekliliğini sağlamaktır.
  • Tımar sahipleri savaşa katılmadığında ordu zayıflamaktadır.
  • Bu yüzden ellerinden alınmıştır.
  • Ordunun zayıflamaması ve topraktan elde edilen gelirlerin uygun yerde kullanılması için sefere katılmayanların tımarları elinden alınmıştır.

87
8
31
2
1
3
78
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.