Şehir elektriği nedir

Şehir elektriği nedir
Şehir elektriği nedir, şehir elektriği ile neler çalışıyor, şehir elektriği kaç volt bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Elektrik kaynaklarından biri de şehir elektriğidir. Şehir elektriği; su, Güneş, rüzgâr, doğal gaz, kömür gibi kaynaklardan yararlanılarak elektrik santrallerinde üretilir. Bu elektrik, evlere, iş yerlerine ve fabrikalara elektrik telleri yardımıyla iletilir. Elektrik santrallerinde üretilerek evlerimize kadar ulaşan elektriğe şehir elektriği denir.

Şehir elektriği ile neler çalışıyor

Elektrikli araç gereçleri, kullandığı elektrik kaynaklarına göre sınıflandırabiliriz. Elektrik kaynakları şehir elektriği, akü, pil ve bataryadır. Evimizde elektrikli araçların pek çoğu şehir elektriği ile çalışır. Bulaşık makinesi, ütü, çamaşır makinesi ve fırın bunlara örnek verilebilir.

Sanayi elektriği kaç volt oluyor

Bir elektrik akımının gerilimi voltmetre ile ölçülür. Evlerde kullanılan alternatif akım enerjinin etkin gerilimi 220 Volt, sanayide kullanılan alternatif akımın gerilimi ise 380 Volt' tur.

Ülkeden ülkeye genellikle 110-250 volt arası değişmekle birlikte gerilimin sinyalide 50 veya 60 hertz'dir. Türkiye için şebeke gerilimi 230V ve 50 Hz'dir.

2
36
1
0
1
1
37
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.