Şehit sahabiler olmasa İslam dini geniş bir coğrafyada yayılabilir miydi

Şehit sahabiler olmasa İslam dini geniş bir coğrafyada yayılabilir miydi
Şehit sahabiler olmasa İslam dini geniş bir coğrafyada yayılabilir miydi bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Şehit sahabiler olmasa İslam dini geniş bir coğrafyada yayılamazdı, onlar sayesinde İslam dini geniş bir coğrafyaya yayılmıştır. Şehit kelimesi sözlükte; şahit olan, bilen, tanıklık eden, hazır olan vb. anlamlara gelir. Dinî bir kavram olarak ise şehit, Allah'ın (c.c.) dinini insanlara ulaştırmak için çalışan ve bu esnada ortaya çıkan engelleri ortadan kaldırırken Allah (c.c.) yolunda ölen veya öldürülen Müslümana denir.

Hz. Muhammed'in (s.a.v.) peygamberliğinin ilk dönemlerinden itibaren şehit düşen Müslümanlar olmuştur. İslam'a gönülden inanan, dininden dönmeyi reddeden, müşriklere boyun eğip putlara tapmaya razı olmayan pek çok Müslüman Allah (c.c.) yolunda canını feda edip şehadet şerbetini içmiştir. Onlardan bazıları Mekke Dönemi'nde işkenceler sonucu, bazıları ise inkârcılarla yapılan savaşlarda şehit düşmüştür. Sahabiler sarsılmaz imanları, Hz. Peygamber'e (s.a.v.) bağlılıkları ve İslam'ın ilkelerinin yaşanıp yaşatılmasındaki samimiyetleriyle hepimiz için örnek şahsiyetlerdir. Onlar her türlü baskı, eziyet ve işkence altında bile putlara tapmayı reddedip Allah'a (c.c.) imandan vazgeçmemişlerdir. Hatta bu uğurda canlarını feda ederek İslam'ın yaşanması konusunda bizlere örnek olmuşlardır.

39
9
312
26
107
4
4
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.