Şehitlere gösterilen saygının sebebi sizce ne olabilir

Şehitlere gösterilen saygının sebebi sizce ne olabilir
Şimdiye kadar herhangi bir şehitliği ziyaret ettiniz mi, Şehitleregösterilen saygının sebebi sizce ne olabilir bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Şimdiye kadar birçok şehitlik ziyaret ettik. Hava, kara, deniz şehitleri farklı farklı kabristanlara defnedilmektedir. İstanbul’da da birçok şehitlik bulunmaktadır. En önemli şehitliklerden biri Edirnekapı Şehitliği olarak bilinmektedir. Bu şehitlikte şehitlere büyük saygı gösterilmektedir.

Şehitlere gösterilen saygı bakımından bayraklarla donatılmış bir kabirden bahsetmek mümkündür. Şehit unvanı, resmi ve bayraklarla dolu kabir taşları şehitlere gösterilen saygıyı göstermektedir. Şehitlere saygı gösterilmesi vatana, millete, devlete, dine olan saygından kaynaklanmaktadır. Şehitlik, Peygamber a.s.’a komşu olmak anlamına gelir. Bu nedenle bizim toplumumuzda vatana, millete, dine ve devlete hizmet etmek çok muteber görülmektedir.

Ülkemizin hangi şartlarda geri kazanıldığını ve bağımsızlığını elde ettiğini unutmamalıyız. Kurtuluş Savaşı daima aklımızda olmalıdır. Şehitlerimize ve kendimize saygımız olması açısından kan ve canla kazanılan ülkemizin simgesi olan şehitlerimize ve bayrağımıza saygı duymalıyız.

220
111
232
43
31
31
53
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.
1 Yorum