Şekilde doğrusal bir dalganın doğrusal bir engelde yansıması görülmektedir

Şekilde doğrusal bir dalganın doğrusal bir engelde yansıması görülmektedir
Şekilde doğrusal bir dalganın doğrusal bir engelde yansıması görülmektedir, acaba dairesel bir dalga doğrusal bir engele çarparsa nasıl davranır konu ile ilgili detaylı bilgilere yazımızın devamından okuyabilirsiniz.

Soru : Şekilde doğrusal bir dalganın doğrusal bir engelde yansıması görülmektedir. Acaba dairesel bir dalga doğrusal bir engele çarparsa nasıl davranır?

Ödev cevabı kısaca : Dairesel dalgalar doğrusal bir engelle karşılaştıklarında dalga kaynağına şit uzaklıkta bir kaynaktan geliyormuş gibi yansır. Dairesel bir dalga doğrusal bir engelle karşılaştığında, genellikle yansıma yerine kırılma gerçekleşir. Dalga, engelin etrafında kırılarak devam eder ve engelin kenarlarını takip eder.

1
0
1
0
1
1
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.