Sekizgenin kaç yüzü var

Sekizgenin kaç yüzü var
Sekizgenin kaç yüzü var, Düzgün çokgen kaç kenarlıdır, Bir iç açısının ölçüsü 150 derece olan düzgün çokgenin kaç köşegeni vardır konu ile ilgili detaylı bilgilere yazımızın devamından okuyabilirsiniz.

Soru : Sekizgenin kaç yüzü var, Düzgün çokgen kaç kenarlıdır, Bir iç açısının ölçüsü 150 derece olan düzgün çokgenin kaç köşegeni vardır?

Ödev cevabı kısaca : Sekiz kenardan,sekiz köşeden ve sekiz açıdan oluşan düzgün geometrik şekle sekizgen denir. Sekiz kenarı,sekiz köşesi ve sekiz açısı vardır. İç açıları toplamı 1080°,dış açıları toplamı 360°'dir. Yirmi adet köşegeni vardır.

Düzgün çokgen kaç kenarlıdır?

Üç kenarı olan çokgene “üçgen”, n kenarı olan çokgene “n-gen” denir. Bütün kenarları ve bütün açıları eşit olan çokgene “düzgün çokgen” denir. Örneğin; üç kenarı ve üç açısı eşit üçgene “eş kenar üçgen“; dört kenarı ve dört açısı eşit olan dörtgene “kare”denir.

Bir iç açısının ölçüsü 150 derece olan düzgün çokgenin kaç köşegeni vardır?

Cevap: Bir iç açı ölçüsü 150 derece olan düzgün çokgen 12 kenarlıdır.

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.