Selamlaşmanın insanlar arası ilişkiler açısından önemi

Selamlaşmanın insanlar arası ilişkiler açısından önemi
Selamlaşmanın önemini açıklayınız, selamlaşmanın insanlar arası ilişkiler açısından önemi hakkında sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Selamlaşma, insanlar arasındaki iletişimin bir parçasıdır. Selam şekli ve dili ülkeden ülkeye, bölgeden bölgeye farklılık gösterir. Bu hareket veya hareketler samimiyet, barış, dostluk, arkadaşlık, sevgi ve saygı ifadelerinden bir veya daha fazlasını içerebilir

Selamlaşmak, esenlikler dilemektir. Müslüman toplumlarda birbirini kardeş olarak sevmenin ve birbirini cennet olarak görmenin bir tezahürüdür. Selamlaşmanın insanlar arasında ilişkiler kurulmasında oldukça etkisi bulunmaktadır.

Selamlaşma sayesinde, barış ve huzur ortamı, güven ortamı da korunmuş ya da kurulmuş olur. Selamlaşma olmadan hayata devam etmek tatsız tuzsuzdur.

İnsanların birbirlerine selam vermesine selamlaşma denir. Selamlaşma, insanlar arasında sevgi ve dostluğun artmasını sağlar. Selamlaşma ile insanların birbirine güvenmesinin temeli atılır, sevgi ve saygıya dayalı ilişki gelişir. İnsanların birbirine güvenmesinin ilk basamağı selamlaşmaktır. Birbirine selam veren insanlar “Bana güvenebilirsin, benden sana zarar gelmez.” mesajı vermiş olurlar.

51
309
56
56
64
53
101
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.
1 Yorum