Selçuklu Türkiyesi, Anadolu’da yönetim, bilim ve düşünce hayatında nasıl bir değişime sebep olmuştur

Selçuklu Türkiyesi, Anadolu’da yönetim, bilim ve düşünce hayatında nasıl bir değişime sebep olmuştur
Selçuklu Türkiyesi, Anadolu’da yönetim, bilim ve düşünce hayatında nasıl bir değişime sebep olmuştur konu ile ilgili detaylı bilgilere yazımızın devamından okuyabilirsiniz.

Soru : Selçuklu Türkiyesi, Anadolu’da yönetim, bilim ve düşünce hayatında nasıl bir değişime sebep olmuştur

Ödev cevabı kısaca : Selçuklu Türkiyesi, İslam'ı benimseyerek Anadolu'da adaletli yönetim, bilim, sanat ve kültürel etkileşimi teşvik ederek yeni bir toplum inşa etmiştir. Bu etkiler günümüz Türkiye'sinde de görülmektedir.

Selçuklu Türkiyesi, Anadolu'nun farklı uygarlıkların buluştuğu bir merkez olarak ortaya çıktı. Selçuklular, İslam'ı benimseyerek adaletli yönetim anlayışını yaydılar ve Anadolu'da yeni bir toplum inşa ettiler. Bu dönemde bilim, sanat, kültür ve mimari alanlarında önemli gelişmeler yaşandı. Selçuklu Türkiyesi'nin mirası, günümüz Türkiye'sinde hala görülmektedir.

27
0
103
0
1
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.