Sera etkisi denildiğinde aklınıza ne geliyor

Sera etkisi denildiğinde aklınıza ne geliyor
Sera etkisi denildiğinde aklınıza ne geliyor bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Dünyamız, üzerine düşen güneş ışınlaeından çok, Dünya’dan geri yansıyan ışınlarınnetkisiyle ısınır. Bu yansıyan ışınlar Metan, Karbondioksit ve su buharı başya olmak üzere bazı gazlar tarafından atmosferde tutulur. Böylece dünya, daha fazla ısınmaya başlar.

Atmosferde bu gazların daha çok birikmesi, yansıyan Güneş ışınlarını daha çok hapsedeceğinden bu durum küresel ısınmaya yol açacaktır. ve küresel Isınma, Dünyamız için başlı başına bir tehdittir.

Sera etkisi denince aklıma, insan faaliyetleri sonucunda dünyamızın aşırı derecede ısınması ve zarar görmesi geliyor. Dünya, üzerine düşen güneş ışınlarından çok, dünyadan yansıyan güneş ışınlarıyla ısınır. Bu yansıyan ışınlar başta karbondioksit, metan ve su buharı olmak üzere atmosferde bulunan gazlar tarafından tutulur, böylece dünya ısınır. Işınların bu gazlar tarafından tutulmasına sera etkisi denir. Atmosferde bu gazların miktarının artması Yerküre’de ısınmayı büyük oranda artırır.

1
1
1
2
2
7
203
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.