Sera gazlarının üretim miktarının azaltılması için ne gibi önlemler alınabilir

Sera gazlarının üretim miktarının azaltılması için ne gibi önlemler alınabilir
Sera gazlarının üretim miktarının azaltılması için ne gibi önlemler alınabilir bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

İklim değişikliği açısından atmosferdeki sera gazı miktarı hesaplanırken karbon dioksit eşdeğeri olarak ppm (milyonda bir parçacık birimi) esas alınır. 2015 itibarıyla güncel sera gazı yoğunluğu yaklaşık 400 CO2 eşdeğeri ppm düzeyindedir. Bu sadece karbon dioksit gazının değil hesaplamaya giren diğerlerinin de uygun çarpanlarla denkleştirilerek bulunan bir sayıdır.

Bu hesaplamada gazların Küresel Isınma Potansiyeli (Global Warming Potential) göz önünde bulundurulur. Örneğin yukarıdaki listede GWP değeri yukardan aşağı inildikçe artmaktadır[2]. GWP değeri büyük olan gazlar, aynı miktardaki karbon dioksite göre küresel ısınmayı çok daha büyük ölçüde etkileyebilmektedirler. Ancak salınan karbon dioksit miktarı çok yüksek olduğu küresel ısınmanın birinci derece sorumlusu olan gaz olarak gösterilmektedir.

16
15
17
16
16
202
37
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.